A gyártási folyamat kezdete

Az ATTACK kazánok és egyéb termékek gyártási folyamata saját kutatási és fejlesztési központtal kezdődik, az ISO 9001 tanúsított minőségirányítási rendszerrel összhangban. Évente igyekszünk innoválni és a hőtechnika és berendezései modernizálásával előállni a vásárlók maximális kényelme érdekében.
A kazánok a kezelés egyszerűségére, a termék minőségére és a környezetre a legkisebb hatást gyakorló, nagy hatékonyságára fektetett nagy hangsúllyal kerülnek kifejlesztésre. Egy új termék kifejlesztésének része a hosszú tesztelés is, mégpedig mindaddig, amíg el nem éri a kívánt minőséget.

Výroba-kotla

Az ATTACK DPX termék tesztelése a kutatóközpontban

Az ATTACK, s.r.o. gyártóberendezéseinek programozása

A gyártósorok és gépek programozásának részlegén a kazán egyes alkotórészei vastagságának és alakjának végső változatait készítik elő. Maga a kazántest gyártása során minden művelet a cégen belül kerül megvalósításra, azaz nem veszünk igénybe együttműködést. Ezzel a rendszerrel ellenőrizni tudjuk a gyártott kazánok magas minőségét és tovább tudjuk tökéletesíteni a saját know-how-unkat.

A kazán egyes alkatrészeinek kivágása

Kazángyártás – az anyag vágása

A kazán első gyártási folyamata a 6mm vastag, US Steel Košice (Kassa) cégtől kapott minőségi táblapléh vágásánál kezdődik. Az anyag vágására vágóközpontunk van, ahol a Trumpf cég gépét használjuk, amelynek rendelkezésére áll a pléh automatikus be- és kirakodása, valamint a részek kirakodása és osztályozása. A gép kitűnő tulajdonsága a pléhformázás lehetősége, beleértve a menetformázást is.

Az anyag lézervágása

Az anyagot lézer segítségéve is vágjuk. Az anyag égetése a 30 kW és 20 kW teljesítményű, TruLaser 3030 és Bysprint 3015 típusú lézereken teljes mértékben automatikusan folyik. Ehhez a folyamathoz a legmodernebb CNC vágási technológiát, a Bystronic lézeres vágógépeket használjuk. Kiváló minőségű svájci vágógépekről van szó, amelyek működésükhöz nagy teljesítményű lézersugarat használnak. Az anyag lézeres vágásának előnye az ATTACK termékek kiégetett alkatrészeinek nagyfokú pontossága.

 

Az anyag lézeres vágása a TruLaser 3030 gép segítségével

Laserove-delenie-attack2

Az anyag lézeres vágása a Bysprint 3015 gép segítségével

Az anyag robotikus és kézi hajlítása

A második gyártási folyamat az anyag hajlítása, amelyre szintén a Trumpf cég termékeit használjuk. A TruBend 7036 gép a kazán kis és közepes alkatrészeit alkotó pléh kézi hajlítására szolgál. Tekintettel a szerkezetre és a kompakt méretre a gép pontos, gyors és hatékony. 6 tengelyütközővel van felszerelve, ami sok lehetőséget kínál a nem szabványos alkatrészek hajlításában (pl. ferde hajlítások). Alkalmazottaink egészségének védelme érdekében a kazán nagy alkatrészeinél, amelyek súlya akár 150 kg, robotikus hajlítást használunk. A TruBend 5130 hajlítóközpont max. 130 T nyomású sorjázópréssel van felszerelve. A hajlítás mérése érintés nélküli lézeres mérőrendszerrel folyik. Ez a folyamat maximális pontosságot és minimális eltérést biztosít. Maximális hatékonyságot és a pléhek pontos sorjázásában történő széleskörű kihasználást kínál.

roboticke-delenie-attack

Robotikus hajlítás lézertechnológiával

manualne-ohybanie-attack

A kazán kis és közepes alkatrészeinek kézi hajlítása

A kazán hőcserélőjének hegesztése

A harmadik gyártási folyamat a kazán hőcserélőjének és egyéb komponenseinek hegesztése. A kazán hőcserélőjének hegesztésekor kizárólag robotikus CNC hegesztést használunk. Hegesztőközpontunk a CLOOS vállalat robotjaival van felszerelve. Előnyei a legyártott testek kiváló minőségében rejlenek és ezáltal hosszú élettartamot érnek el. A komponensek hegesztéséhez Kempoweld 4200 és Kempomat 2500 hegesztőforrásokat használunk.

Kazángyártás és szegecselés

Az egyes kisebb komponenseket, amelyek a kazán alkotórészei, fokozatos know-how-val szegecselés segítségével kezdtük összekapcsolni. Ez a folyamat nagyon hatékony, növeli a termelékenységet és erősebb, mint a hegesztési varrat.

Výroba-kotla

A hőcserélő hegesztése CNC robottal

Výroba-kotla

A robotikus hegesztés nagy termelékenységű, a varrat rendkívül pontos és minőségi

Kazángyártás – a hőcserélő lakkozása, tesztelése

A kazán hőcserélője ennél a műveletnél a maximális üzemi nyomás 1,5-szörösének van kitéve. A testek a levegő és a víz 3 MPa erejű nyomásának vannak kitéve. A kazán hőcserélőinek nyomás alá történő helyezésével garantált a kazánok elsőosztályú minősége. A kibocsátást megelőzően végzett ellenőrzés során minden kazán az irányítási rendszer működési tesztjének van alávetve. A magasnyomású teszt kibocsátást megelőző ellenőrzése garantálja hőcserélőink 100%-os minőségét.

Výroba-kotla

A hőcserélők nyomásvizsgálata a levegő és víz nyomása alatt

lakovacia-linka-attack

A lakkozósor a festékfelvitel eljárásának 6 fázisát tartalmazza

Porlakkozósor

Az IKP – 01 porlakkozósor a Surfin cégtől, amelyet használunk, megfelel a modern technológiák legmagasabb követelményeinek, mint az automatizált festékfelvitel, a festék-újrahasznosítás, amely kíméli a környezetet vagy az infra-katalitikus égetőkemencék, amelyek a hőt közvetlenül a lakkozott alkatrészre összpontosítják, nem pedig a helyiségbe, mint ahogy az a hagyományos kemencéknél van, ami a legnagyobb hatékonyságot jelenti a legkisebb energiaveszteségek mellett. Az előkezelő alagút az előkezelés 3 fokozatával van felszerelve, ahol az első fokozat a foszfátozás és következik az 1. és a 2. öblítés demi öblítő kerettel. Ez az előkezelés tiszta és minőségi felületet biztosít a festék felviteléhez.

Kazángyártás – szerelősor és kiszállítás

Az ATTACK kazánok gyártási folyamatát a szerelősor zárja le, ahol a komponenseket a végtermékké rakják össze – biomassza-tüzelésű, gáz- vagy elektromos kazánná. A komponensek összeszerelése után kerül sor a kazán működőképességének teljes mértékű letesztelésére és ezt követően annak a mobil raktárhelyiségekbe történő kiszállítására.

Výroba-kotla

A biomassza-tüzelésű kazánok szerelősora

montazna-linka-plyn-attack

A gáz- és elektromos kazánok szerelősora

Tekintse meg az ATTACK, s.r.o. társaság teljes gyártási folyamatát